Щасливі діти – успішна країна! «Містечко майстрів»: презентація в УДЦ «Молода гвардія»

“Щасливі діти – успішна країна!” – таким теплим гаслом було розпочато захід «Містечко майстрів», який проходив з нагоди Дня захисту дітей, 1 червня в м. Одеса (УДЦ «Молода гвардія»).

Як відомо, «Містечко майстрів» – це національний проект, який уже п’ятий рік підряд проходить у сорока містах України. Партнери проекту – державні організації, установи, підприємці, представники навчальних закладів намагаються доступно і видовищно продемонструвати дітям особливості різних професій не тільки для того, щоб схилити підлітків до здійснення майбутнього вибору професії, а й щоб викликати у дітей інтерес і повагу до людей, які щоденно сумлінно виконують свої професійні обов’язки.

В рамках заходу територіальним підрозділом Екпертної служби МВС України (м. Одеса) було організовано інформаційний стенд Одеської служби НДЕКЦ, презентацію професії «Судовий експерт». Кожен з бажаючих міг спробувати себе у ролі експерта – криміналіста: провести дактилоскопіювання, скласти фоторобот за допомогою комп’ютерної програми та за участю експерта, який створював фоторобот власноруч на папері. 

Понад тисяча дітей, які сьогодні відпочивають в Українському дитячому центрі “Молода гвардія” (у їх числі – діти з інвалідністю, учасники Всеукраїнської спартакіади “Повір у себе”), протягом двох годин набиралися емоцій та вражень, а доброзичливі фахавці не втомлювалися роз’ясняти, навчати, залучати…