Жовтнева тематична зміна «Гартуємо волю і міць»

Жовтнева тематична зміна «Гартуємо волю і міць» зібрала у дитячому центрі «Молода гвардія» понад 750 дітей. Метою даного заходу окрім розвитку фізичної вправності (метання булави та дисків, встановлення наметів, розведення багаття, проходження смуги перешкод «Козацькими шляхами» та ін.) є і участь дітлахів у навчально-пізнавальних та розважальних заходах.

В одному з таких заходів, профорієнтаційному ярмарку «Гартуємо волю і міць», який відбувся 10 жовтня 2018 року, брали участь працівники Одеського НДЕКЦ МВС України. В рамках заходу було організовано інформаційний стенд служби, презентацію професії «Судовий експерт», а також подарунки (сувенірні ручки та блокноти з емблемою служби).

Кожен з бажаючих міг спробувати себе у ролі експерта-криміналіста: провести дактилоскопіювання, а також скласти «фоторобот» за допомогою комп’ютерної програми. Найбільш цікавою для дітлахів стала можливість створити за допомогою кваліфікованого судового експерта Желнової Анастасії «фотопортрет» з власних слів.