Знайомство з професію «Судового експерта» в рамках міжнародного проекту «Місто професій»

У літній спекотний день 18 серпня 2018 року батьки з дітлахами поспішали до мальовничого парку ім. Т.Г. Шевченка, де розташувалось містечко міжнародного проекту «Місто професій».

Цей захід надає можливість малюкам відчути себе дорослими, розширити свої знання, здобути нові вміння, а можливо для когось, знайти свою майбутню професію. Зареєструвавшись кожен малюк отримував «паспорт» та вирушав у захоплюючу подорож світом професій. 

Складну, але неймовірно цікаву професію «Судового експерта» дітлахам представляли висококваліфіковані працівники Одеського НДЕКЦ МВС України. Творча група центру підійшла до участі у заході з особливою старанністю та ретельністю: організувала інформаційний стенд служби, презентацію професії, спеціальні бланки для виконання запланованих робіт, а також подарунки у вигляді блокнотів та ручок з емблемою Експертної служби.

Від початку та до останньої хвилини проведення заходу біля столів Експертної служби юрбилися дітлахи. Спочатку експерти ознайомлювали їх з особливостями нашої професії, а згодом судовими експертами було проведено презентацію хімічних дослідів, яка викликала неймовірний інтерес та захоплення серед дітлахів.
Згодом кожен бажаючий зміг особисто спробувати себе у ролі експерта-криміналіста Одні під керівництвом судових експертів виготовляли зліпки слідів взуття, інші здійснювали дактилоскопіювання. Але найбільшої популярності, як серед дітей так і серед дорослих набула побудова «фоторобота» та можливість побувати за кермом справжньої спеціалізованої криміналістичної лабораторії.

За виконану роботу та здобуті вміння юні працівники отримували, як і у дорослому житті, «заробітну плату», яку могли витратити на власний розсуд придбавши сувенірну продукцію, солодощі у крамницях спонсорів на території містечка.