Міжнародна науково-практична конференція «Організація та проведення комплексних заходів при масовому травматизмі з метою ідентифікації особи»

З 10 по 12 травня поточного року Одеса приймала у себе чимало видатних діячів, експертів та науковців у сфері судової медицини, у тому числі й молекулярно-генетичної експертизи, які взяли участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю «Організація та проведення комплексних заходів при масовому травматизмі з метою ідентифікації особи». 

Головою виступив ректор Одеського національного медичного університету – Запорожан В.М., а одними з найцікавіших та поважних доповідачів стали – директор Університетського центру судової медицини м. Лозанна (Швейцарія), професор Граберр Сілке та судово – медичний координатор Міжнародного Комітету Червоного Хреста – Морсійо Мендес Марія Долорес. 
Прийняли участь у конференції також і представники Національної поліції України й органів прокуратури.

Обговорень торкнулись такі питання, як ідентифікація особи при масовому травматизмі, ідентифікація загиблих під час техногенних катастроф та збройних конфліктів, масових жертв. Етапи проведення судово – медичної експертизи з використанням молекулярно-генетичних методів, специфіка проведення такої експертизи, судово-медичні критерії ідентифікації невідомої особи шляхом комплексного дослідження фенотипічних та дерматогліфічних ознак тощо.

Не залишилось в стороні і слідче управління Одещини та заступником начальника – підполковником поліції Інною Власовою висвітлено особливості огляду місця події при масовому травматизмі з метою ідентифікації особи.