Лекційно-практичне заняття із командирами оглядових груп з питань ознайомлення із основними видами наркотичних засобів

19 березня 2018 року на базі Одеського НДЕКЦ МВС України було проведено лекційно-практичне заняття із командирами оглядових груп Одеського загону морської охорони Південного регіонального управління Державної прикордонної служби з питань ознайомлення із основними видами наркотичних засобів, обіг яких заборонено, а також вибухових речовин.

У занятті взяли участь командири оглядових груп та представники Одеського НДЕКЦ МВС України: завідувач відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Лінючев Г.В. та завідувач сектору фізико-хімічних досліджень відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Єштокін В.І.

Учасниками було обговорено широкий спектр питань щодо незаконного обігу вибухових речовин та наркотиків, зокрема шляхів їх розповсюдження та перевезення у схованках на транспорті, в тому числі й судах, а також правил поведінки з наркозалежними, надання першої медичної допомоги при отруєнні.

Доповідачами повідомлено про сучасні тенденції наукових досліджень в галузях судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, удосконалення діяльності по виявленню, розслідуванню і попередженню злочинів через призму наукових досягнень судово-експертної діяльності.