Співпраця з вишами: лекційне заняття для студентів ОДУВС «Підстави призначення судово-криміналістичних експертиз»

З метою популяризації передового практичного досвіду та узагальнення і систематизації теоретичних знань студентів Одеський НДЕКЦ тісно співпрацює з ВНЗ.

23.02.2021 співробітники Одеського НДЕКЦ МВС прийняли участь у практичному занятті із курсантами 2-го та 3-го курсів факультету кримінальної поліції Одеського Державного університету внутрішніх справ на тему «Підстави призначення судово-криміналістичних експертиз».

На порядку денному було розглянуто юридичні аспекти основ судово-експертної діяльності, підстави для призначення та проведення судових експертиз. Курсантів ознайомили із азами майбутньої професії працівників кримінальних підрозділів поліції, а саме пошук, фіксація, вилучення та упакування об’єктів дослідження під час огляду місця події та направлення їх на експертизу. Висвітлено загальний короткий огляд власне дослідження об’єктів за напрямками експертних спеціальностей.

За напрямком юридичної підготовки та спеціальних видів досліджень викладено доповідь старшим судовим експертом сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Наталією Мадревською.

За напрямком балістичних досліджень підготовлено доповідь завідувачем сектору досліджень зброї відділу криміналістичних видів досліджень Дар’єю Барабан.

За напрямком біологічних досліджень завідувачем сектору біологічних досліджень та обліку Наталією Прокоф’євою викладено розділ лекції на тему: «Біологічні сліди. Особливості призначення біологічних експертиз».

Під час практичного заняття курсанти охоче обговорювали висвітлені теми лекції, ставили запитання працівникам Одеського НДЕКЦ МВС, моделювали ситуаційні моменти майбутньої професії.